Artistes Urbans III: Shepart Fairey.

Shepart Fairey més conegut pel pseudònim “Obey” és un  artista urbà conegut per ser un dels primers que va fer servir “l’enganxina” com element per a intervenir al carrer. Shepart les dissenyava, les distribuïa i les enganxava als llocs més insòlits com una forma de provocació.

La seva primera campanya era coneguda per fer servir la cara de “André el Gigante” (un lluitador de moda a EEUU) amb la paraula “Obey” a sota, la qual cosa li va fer guanyar-se el seu sobrenom. Tanmateix, són coneguts els seus pòsters de mides gegants que ha anat penjant en diversos països als que ha viatjat.

El seu estil és proper als cartells publicitaris de mitjans del segle XX, el pop-art i el còmic. Gairebé, totes les seves creacions, tenen amagada una reflexió política, social i estètica i, subtilment, convida a l’espectador a qüestionar-se valors com el de la publicitat tant comuns a la nostra societat actual. Té un marcat to antibel·licista.

Al llarg de tota la seva vida artística, ha reivindicat l’espai del carrer com un espai propi de l’expressió artística. Actualment, es dedica al disseny gràfic i ha col·laborat en les campanyes publicitàries d’empreses tant conegudes com “Pepsi” o “Adidas” i amb grups de música com “Sepultura” o “Black Eyed Pies”. Aquestes col·laboracions li han valgut algunes crítiques que feien al·lusió a la poca coherència entre les seves idees inicials i els seus treballs més de maduresa.

Als següents links podeu trobar més imatges dels seus treballs i molta més informació:

http://cinquecollective.com/artist/shepard-fairey-obey-buy/

http://obeygiant.com/

http://www.thegiant.org/

Al següent vídeo també podeu veure com treballa el taller del Shepart Fairey i com treballa:

~ per electrotipia a Desembre 1, 2010.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: